Şimdi sizlerle seyahatlerimde kullandığım uygulamaları paylaşacağım. Bu uygulamalar ile birlikte seyahat etmek çok daha kolay olacak! Hadi hep birlikte bakalım neymiş bu uygulamalar.

1. Citymaps2go

Yıllardır vazgeçemediğim uygulama! Yine bir yere gitmeden önce Citymaps2go’ya giriyor gitmek istediğimiz şehrin haritasını indiriyoruz. Daha sonrasında burada kategoriler bulunuyor. Turistik yerler, yemek yerleri vs puanları ile birlikte yazıyor burada. Daha sonra kendi listenizi oluşturup mesela 1.gün yazıp istediğiniz yerleri harita üzerinde işaretleyebiliyorsunuz. Gittiğinizde ise çevrimdışı olarak rahatça gezebiliyorsunuz. Kimler bu yerler hakkında ne yorumlar yapmış bunu da görüyorsunuz. Yol tarifi alamıyorsunuz ancak gideceğiniz yere kaç m kaldığını görebiliyorsunuz. En güzel yanı ise gittiğiniz bir grup arkadaşınız ile birlikte de aynı liste üzerinde çeşitli değişiklikler yapıyorsunuz. Citymaps2go ile gezmek gerçekten çok kolay!

İndirmek için : Android, Iphone.

                

    

2. Google Maps

Gitmek istediğimiz yere yol tarifi almak istiyorsak Google Maps’i de seyahate çıkmadan önce telefonumuza indiriyoruz. Sonrasında menüden çevrimdışı (offline) haritalar kısmına girin. Yerel veya özel haritalar kısmından indirmek istediğiniz yeri seçip indirin. Ve sonrasında gittiğiniz yerde internetiniz olmasa bile kullanın! Gitmeden önce de haritada istediğiniz yerleri yıldızlayabiliyor, gittiğiniz zaman ise buralara yürüyerek yol tarifi alabiliyorsunuz. Otobüsle vermiyor çünkü internet olmadığı için saatleri göremiyor. 

İndirmek için : Android, Iphone.

3. Google Translate

Evet yanlış duymadınız! Google Translate uygulamasını telefonunuza indirdikten sonra Çevrimdışı Diller seçeneğinde 59 farklı dil ile karşılaşacaksınız. İşinize yarayacak dil dosyalarını indirin ve yurt dışında özellikle de alfabesi sizden farklı olan bir ülkeye gittiğinizde ister klavyeden yazmaya çalışın isterseniz de metnin fotoğrafını çekin Google Translate çevirsin. Kısacası dil bilmiyorum yurt dışına gitsem sorun yaşar mıyım diyen arkadaşları buraya alalım! 🙂 Mesela “merhaba ezgi” yazdım, yazının üzerinde kamerayı tuttum ve kendi çevirdi “hello melody”! 🙂

İndirmek için : Android, Iphone.

4. Sygic

Özellikle kalabalık gezilerde araba kiralamak çok daha ekonomik ve rahat bir yol oluyor. Araba kiralayalım da yolu nasıl bulacağız diyorsanız Sygic uygulamasını indirip gitmeden önce gideceğiniz ülkenin haritasını satın alıyor, gittiğiniz zaman ise internetiniz olmadan yolları rahatça buluyorsunuz!

İndirmek için : Android, Iphone.

5. Vscocam

Gezelim tozalım da fotoğraf çekmeyelim mi? 🙂 En sevdiğim fotoğraf uygulaması! Fotoğraflarınızı istediğiniz gibi düzenleyin. Renklerini, tonlarını değiştirin. Sonra da bunları kütüphanede saklayıp istediğiniz zaman sosyal medyada paylaşın!

İndirmek için : Android, Iphone.

 

6. XE Currency

Birçok ülkeye gittiğinizde çok sorun olmasa da Macaristan, Ukrayna, Çekya gibi ülkelere gittiğiniz zaman kafanızda hesap yapmak zor geliyorsa bu uygulama tam sizlik. Yazın gördüğünüz miktarı o size çevirsin. Amaaan battı balık yan gider diyorsanız da siz bilirsiniz : )

İndirmek için : Android, Iphone.

7. Splitwise

Sizler de zaman zaman kalabalık gezmeyi seviyor ancak her seferinde tek tek ödemekten hoşlanmıyorsanız bu uygulama sizlik. Geziniz boyunca ister bir siz ödeyin, ister bir Hamdi ödesin, ister bir Melda ödesin hiç farketmez. Uygulamayı telefonunuza indirip arkadaşlarınızı dahil ediyor ve hep birlikte düzenleme yapabildiğiniz bir etkinlik alanı alıştırıyorsunuz. Sonrasında kim ne ödediyse yazıyor en sonunda ise kişi başı kimin kime ne kadar borcunun olduğunu ortaya çıkıyor. Dilerseniz fiş fotoğraflarını vs bile ekleyebiliyorsunuz!
İndirmek için : Android, Iphone.

8. Spotify

Tek gezilerimde sokaklarda yürürken en sevdiğim, grup gezilerinde ise arabada dinlemekten en hoşlandığım. Hoooop yapıyoruz listemizi, indiriyoruz müzikleri, sonrasında seyahatimizde çevrimdışı olarak dinliyoruz.

İndirmek için : Android, Iphone.

9. Artıway

Ücretsiz olarak üye olabileceğiniz uygulamada anlaşmalı oldukları yerlerden otel, uçak veya birçok başka seyahat harcamaları yaptığınız zaman belirli oranlarda rakam sizin hesabınıza yükleniyor. Yani aslında yaptığınız alışverişlerden bu uygulama sayesinde bir miktar para kazanıyorsunuz. Hesabınızda 30 TL topladığınız zaman hoop paranızı alabiliyorsunuz. Gitgide anlaşmalı oldukları yerlerin sayısı artıyor. Booking, n11 gibi sitelerden kazancınız güzel olabiliyor.

İndirmek için : Android, Iphone.

10. Livetrekker

Eh bazen blog okumak zor olabiliyor değil mi? (inşallah değildir :P) Sizden önce elbette gideceğiniz şehri birileri gezmiştir değil mi? Onların oluşturdukları rotaları takip etmeye ne dersiniz? Veya kendi rotanızı çıkarmaya ne dersiniz? Konumunuzu açık bırakıyorsunuz ve uygulama yol boyunca çektiğiniz fotoğrafları veya aldığınız notları neredeyseniz o konum üzerinde kaydediyor. Bir nevi rehber! Sonrasında ah bu fotoğraf nereye aitti demeye gerek de yok. Siz de güzel güzel gezdiğiniz yerler de rota oluşturun, arkadaşlarınız sonrasında rahatça gezsin : ) Bu oluşturduğunuz seyahat günlüğünü daha sonra sosyal medya üzerinden de paylaşabiliyorsunuz.
İndirmek için : Android, Iphone.
 

11. Wifi Map

O kadar çevrimdışı kullanabileceğiniz uygulamaları söyledim ama yine de internete ihtiyacınız mı var? O zaman ne yapıyoruz? En yakın Mc Donalds’ı bulup internetini sömürüyoruz. Şaka şaka : ) Ya da Wifi Map ile en yakın nerede ücretsiz internet olduğunu görebiliyor ve bağlanabiliyorsunuz. 

İndirmek için : Android, Iphone.

13. Hotel Tonight

Her ne kadar seyahatlerimde her şeyimi önceden planlasam bile bazen de bu sefer de plansız gideyim be dediğim oluyor. Bu uygulama ise genelde öğleden sonraları ucuz otel fırsatlarını sizlere gösteriyor. Zaman zaman yarı fiyatına bile otel rezervasyonu yapabiliyorsunuz. Takip etmekte fayda var.

İndirmek için : Android, Iphone.

Hayatınız bu uygulamalarla daha da kolaylaştığına göre gezmeye devam!