Evinizin rahatlığında kamp yapmak istiyorsanız adres: Mona Glamping Caravan Suites!

Birçoğunuz gibi benim de en çok yapmak istediğim şeylerden birisi karavanla seyahat etmekti. Hemen 1 Mayıs tatilini değerlendirip soluğu Mona Glamping’de alıyoruz. Burada birçoğumuzun hayal ettiği şeyi yaşama imkanı vermişler aslında bize. Nasıl mı? Şöyle düşünün. Çağımızın hastalığı gösterişten uzak, minimalist dokunuşlarla dizayn edilmiş, zeytin ağaçları içerisinde ruhunuzu dinlendirecek, sizi huzurla dolduracak bir yer burası.

Hemen aklınıza takıldı değil mi Glamping ne demek diye? Glamping, en özet haliyle konforlu kamp tatili diyebiliriz. Çadırda kalmak isteyip ama rahat etmek isteyenler, lüks otel tatillerinden sıkılıp doğa ile baş başa tatil yapmak isteyenler sizi şöyle alalım.

Mona nerede bulunuyor ve kimler, ne zaman açmış?

İki tur rehberinin girişimiyle açılan Mona, Türkiye’nin ilk yavaş yaşayanyeri Sığacık, İzmir’de bulunuyor ve Haziran 2017’de açılmış. 2021 Mayıs itibariyle ise yeni yerlerine taşındılar. İşte adres: Camikebir mah. Sığacık cad. No: 164 Mona Glamping Seferihisar. Taşınmakla da kalmayıp “Glamping & Wine” olarak konseptlerini genişlettiler. Seferihisar ve Urla bölgesindeki tüm yerli butik şaraplarımızdan oluşan bir koleksiyonları eklendi!

Bıraksalar aylarca yaşamak isteyeceğiniz bu alanda her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Sahipleri Kıvanç ve İlay’ın samimiyetleri, yardım severlikleri ve hoş sohbetleri burada daha da güzel vakit geçirmenizi sağlıyor.

Yavaş yer de ne demek?

Türkiye’nin ilk yavaş yaşayan yeri : Sığacık! Citta Slow olarak adlandırılan bu yaşam şekli ilk olarak 1999 yılında İtalya’da öne atılmış bir fikir. Amaç hayat kalitesini artırarak yavaş yaşamak. Sahi yaşadığımız hayatı hızlıca tüketim kendimizi mutsuzlaştırmıyor muyuz? İşte bu tip yavaş şehirlerde insanları doğal kaynaklara, el sanatlarına, sosyalleşmenin yüksek olduğu alanlara yönlendiriyorlar. Sığacık’ta neler mi yapılıyor? Organik tarım destekleniyor, yöresel lezzetler keşfediliyor ve çok güzel bir pazarları bulunuyor, yerli tohumlar kullanılıyor (özel ekmekleri bile var).

Peki ya Mona ne demek? 

Daha fazla merak etmeyin diye Kıvanç ve İlay’a sorduk. Mona; Eski Latince’de benim anlamına geliyor. Yani monacamp (benim kampım) mesela. Gelenler burayı kendilerinin gibi hissetsin diye böyle demişler. Hatta gelenlere monami diyorlar (mon amie Fransızca’da benim arkadaşım demek). Diğer bir anlamı ise “ay”. Bir diğer anlamı ise “hanım”. Hepsi bir araya gelince fonetik olarak da kalıcı olacağını düşünmüşler, ileride turistler de kolayca telaffuz etsinler ve en önemlisi ise buraya gelenler kendilerini buraya aitmiş gibi hissetsinler diye “Mona” demişler!

 

Mona’da neler bulunuyor bulunuyor ve özellikleri neler?

Şu anda Mona’da farklı konseptlerde 5 karavan bulunuyor, hepsi farklı şekillerde özenerek dizayn edilmiş. Farklı konseptlerin olması insan da bir defa daha gelip diğerlerini deneme isteği uyandırıyor.
– Country, yöresel evleri anımsatan dekorasyon modeline sahip olan karavan. Bu karavanda, pastoral renkleri ve çiçek desenlerini kullanarak tatlı bir kır evi havası vermek istemişler.
– Rustic, k
öy evindeymiş gibi hissettiren doğal yaşamın esintisi düşünelerek yeşil ağırlıklı olarak dizayn edilmiş. Biz bunda kaldık pek bir keyifliydi!
– Classy, şık ve zarif bir şekilde pembe ağırlıklı olarak dizayn edilmiş.
– Retro, biraz daha geçmişe yönelik dizayn edilmiş.
Hygge, hayatın tüm koşuşturmacası içinde anı durdurup, basit ama bize huzur veren şeylerin tadını çıkarmaya yönelik dizayn edilmiş.

Odanın içerisinde ayrıca; mini buzdolabı, türk kahvesi makinası ve 3 kupa, 3 kahve fincanı bulunuyor.Her şey bu kadar sadeyken nasıl bu kadar en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş hayret ettik doğrusu.
Tüm karavanlarında içeride banyo ve tuvalet bulunuyor. Her karavanın önündeki veranda ve salıncak bizi bizden aldı. Hoş vakit geçirmek için gerçekten güzel bir alan.
Ayrıca odaların içerisindeki mini kütüphaneler ise çok güzel bir ayrıntı, salıncakta kitabınızı alıp, anın tadını çıkarabilirsiniz.

Bunların dışında 3 glamping çadırı ve 1 tiny house bulunuyor. Şu anda ise ortak WC ve banyo kullanımı bulunmuyor. 

Her şey iyi hoş da Mona Glamping‘te fiyatlar nasıl?

Fiyatlar ne yazık ki son olaylardan sonra değişmiş, bu yüzden en sağlıklı bilgiyi kendilerinden alabilirsiniz :). İsterseniz ücret karşılığında tamamen organik olan muhteşem kahvaltılarını da yapabilirsiniz.

Kahvaltıda neler mi var?

Öncelikle her şey doğal ve ev yapımı. Armola (bölgeye özel peynir), izmir tulumu, zeytin, domates, reçel, ata ekmeği, köy yumurtası.

Kimler Mona Glamping’e gitmeli?

  • Yaşamayı bilenleri, her şeye mızmılanmayacakları öncelikle buraya alalım 🙂
  • Akşamları ateş başında sohbet etmek isteyenleri, gitar çalmak isteyenleri de buraya alalım
  • Kendi verandasında, kendi salıncağında gece yıldızları izlemenin mutluluğunu hissetmek isteyenleri de lütfen buraya alalım.
  • Grup halinde gelip burada etkinlikler düzenlemek isteyenler (doğum günü, kutlama vs) burası sizin de için
  • Sessiz ve sakin, bir o kadar huzurlu, zeytin ağaçları içerisinde doğayla başbaşa kafa dinleyip güzel vakit geçirmek isteyenleri insan düşünmeden buraya alalım.

NOT : Kıvanç’ın ateşeee baaak, yıldızaaa baaak aktivitelerini kaçırmayın : ))

Gündüz; Teos Antik Kentini gezebilir veya mavi bayraklı olan Akkum veya Akarca plajlarında deniz,kum, güneşin tadını çıkarabilir, akşam ise tatlı bir serinlikte güzel müzikler eşliğinde karavan önündeki salıncağın keyfini yaşayabilir ya da yakılan kamp ateşi etrafında sohbet edebilirsiniz.
Bunların dışında yeni etkinlikler de eklenmiş! Karagöl, Akarca Plajı ve Çamcaz koylarına kısa, orta ve uzun hiking turları bulunuyor. Şarap tadım turları, ateşbaşı açıkhava sineması ve bisiklet turları gibi etkinlikler de mevcut.

Monamiiii!! Siz de monami olmak için bir an önce yola çıkın bence. 🙂

Türkiye’nin tescilli ilk karavan konseptli glamping projesi olan Mona’yı o kadar seviyorum ki! 

Son olarak…

Seyahatlerimde en sevdiğim şeylerden birisi ise yeni insanlarla tanışmak. Esra, Tuğrul ve kızları Selin. Antalya’da yaşayan ve işlerini bırakıp buraya gelip La Casa Pansiyonunu işletiyorlar, mükemmel bir hikayeleri, mükemmel bir sohbetleri var. Sığacık Kaleiçi’nde bulunan otellerinde konaklamak ve kahvaltılarını tatmak muhteşem. Sığacık’ı şöyle tanımlıyorlar. – Usta bizim bir elektrik işi var ne zaman gelebilirsin? – Bir ara uğrarım. İşte Sığacık kafası! İşte Sığacık rahatlığı!

Zaman gerçekten ağır ilerliyor burada, bir o kadar da huzurlu..